Založ si blog

Vízia pre Slovensko II. časť – potrebujeme ju teraz?

V tej I.časti vízie pre Slovensko po roku 2020 to bolo čerpané z materiálu od roku 2016, Spolok národohospodárov Slovenska trochu v aktualizovanej textovej forme podával minule tu na blogu. Pozrite sa však na tento program, je formulovaný dokonca radikálnejšie, po jeho prečítaní si však človek povie:

Niečim začať bude treba! A nie sú to iba body hospodárskeho programu:

  1. Donútime politikov niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia tak, aby vysoká politika viac nebola najorganizovanejšou zločineckou profesiou. Zavedieme trestný postih politikov a vysokých štátnych úradníkov za zneužitie právomoci, a to aj z nedbanlivosti. Prijmeme zákony na preukazovanie pôvodu majetku. Rozkradnutý majetok navrátime do vlastníctva štátu. Trestný a väzenský systém sprísnime tak, aby si každý dobre rozmyslel, či bude kradnúť a lúpiť.
  2. Cestu k prosperite vidíme v rozumnom hospodárení a nie v neustálom zvyšovaní daní. Prehodnotíme štátne výdavky s cieľom prijať vyrovnaný štátny rozpočet. Sociálnu politiku postavíme na princípe zásluhovosti a odstránime zvýhodňovanie asociálov pred slušnými ľuďmi. Tým, ktorí odmietnu pracovať, nedáme zadarmo vôbec nič – žiadne domy, dávky ani príspevky.
  3. Platy politikov a vysokých štátnych úradníkov stanovíme v závislosti od minimálnej mzdy. Počet poslancov NR SR znížime zo súčasných 150 na 100. Sfunkčníme referendum. Zrušíme zbytočné štátne úrady. Zrušíme financovanie politických strán a mimovládnych organizácií zo štátneho rozpočtu.
  4. Všetkým umožníme pracovať. Nezamestnaných zapojíme aj do prác, ktoré doteraz predražene vykonávali súkromné firmy (výsadba stromov, výstavba a oprava bytov, škôl, nemocníc, ciest a inej infraštruktúry). Minimálnu mzdu a dôchodky určíme v závislosti od odpracovaných rokov a náročnosti práce. Dôchodkový vek ústavným zákonom stanovíme na 60 rokov.
  5. Zastavíme privatizáciu zdravotníctva a presadíme jednu štátnu zdravotnú poisťovňu. Záchrannú službu a nemocničné laboratóriá vrátime naspäť do rúk štátu. Zvýšime kompetencie zdravotným sestrám, zabezpečíme špecialistov aj na vidiek a zvýšime prevenciu pred ochoreniami. Pre tých, ktorí si platia zdravotné poistenie, zrušíme doplatky za predpísané lieky.
  6. Výchovu a vzdelávanie mládeže postavíme na tradičných národných a kresťanských princípoch a hodnotách. Navrátime učiteľom autoritu a dôstojnosť. Sieť škôl prispôsobíme trhu práce, podporíme praktické odbory a zrušíme normatívne financovanie škôl. Zavedieme pravidelné protidrogové testy na základných a stredných školách.
  7. Obnovíme potravinovú, hospodársku a energetickú sebestačnosť Slovenskej republiky. Zabránime cudzincom skupovať slovenskú pôdu a zvýšime dotácie pre poľnohospodárov. Odstránime zvýhodňovanie zahraničných podnikateľov pred slovenskými a postupným znižovaním úplne zrušíme DPH. Zvýšime ochranu prírody a zastavíme drancovanie lesov. Zvýhodníme používanie alternatívnych palív v individuálnej a hromadnej osobnej doprave.
  8. Slovenské záujmy staviame nad diktát Bruselu, a preto odmietame obmedzovanie suverenity členských štátov Európskej únie, ako aj projekt Spojených štátov európskych. Nikdy nepodporíme akúkoľvek formu štátnej pomoci súkromným bankám a nezodpovedným cudzím vládam. Sprísnime kontrolu nelegálneho zamestnávania cudzincov a imigračnú politiku.
  9. Nedopustíme narušenie územnej celistvosti SR a posilníme obranyschopnosť vlasti. Presadíme vystúpenie Slovenska zo zločineckého paktu NATO a slovenských vojakov stiahneme z okupačných zahraničných misií. Záujemcom umožníme získať dobrovoľný vojenský výcvik. Zachováme právo na legálnu zbraň. Hranicu trestnej zodpovednosti znížime na 12 rokov.
  10. Za manželstvo budeme vždy pokladať len zväzok muža a ženy. Slušné rodiny podporíme bezúročnými mladomanželskými pôžičkami zo štátnej banky a možnosťou získať štátny byt. Odmietame registrované partnerstvá, adopciu detí homosexuálmi aj propagáciu sexuálnych úchyliek.

Príliš sa nenamáham zatajiť, že Programových priorít podľa Memoranda piatich politických strán na kandidátke ĽSNS je pätnásť, ale toto Desatoro je celkom zhutnené a je to ozaj program, pre ktorý sa oplatí zabojovať vo voľbách.

Bolo už zverejnených a dal som k nemu stručný komentár, takže kto chce, ten vie, že toto je to Programové Desatoro Ľudovej strany Naše Slovensko. Ku každému bodu sa dá vypracovať celý elaborát,…z prvej ruky pár komentárov:

Komentár k 1 bodu:

Každá hospodárska organizácia , ktorá prijme do svojho zamestnania človeka na dôležitú pozíciu iba vtedy, ak prevezme hospodársku zodpovednosť za svoje konanie – a je už načase tak urobiť i v  NRSR a vo  vláde

Komentár k 2.bodu:

Cesta k prosperite – to je aj kontrola finančných tokov v hospodárstve. Zásluhovosť v sociálnej politike je aj o tom, že dôchodcovia čo celý život pracovali nemôžu mať dôchodky pod 400 alebo priemerne  447 Eur, dávno mali byť na základe zásluhovosti z práce vysoko na tisícke Eur mesačne. 

Komentár k 3.bodu:

Platové podmienky treba tarifovať skutočne s porovnaním s inými mzdami. Pozrime sa, ako nemorálne si súčasný parlament navýšil platy a ako to zopakovali po ňom všetci vo vláde a v celej verejnej  správe ! Aj poslanec a aj vládny činiteľ je predovšetkým v služobnom zamestnaneckom pomere ku štátu. 

Komentár k bodu 7:

Potravinová hospodárska a energetická sabestačnosť Slovenska, to znamená rozvinúť výrobu v poľnohospodárstve     na tú vysokú úroveň ako kedysi a rozvinúť výrobu potravín a ich domácej distribúcie tak, aby občan SR mal dostupné vlastné potravinárske výrobky a výživu – nie z dovozu v tých potravinách, ktoré si vieme vyrábať…takisto  energetická sebestačnosť, takisto hospodárska sebestačnosť…

atď…vrátim sa k vysvetľovaniu

 

A je to tá jediná politická strana, ktorá má pod svojim názvom aj motto: Odvahou proti systému.

Za seba môžem povedať, že uplatňovať napríklad body 7,5,2,3,4, to bude chcieť ale poriadne úsilie zo strany zákonodarcov, vlády a celého ľudu. A všimnime si – chce to Ľudová strana Naše Slovensko…

 

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371677x
Priemerná čítanosť článkov: 4956x

Autor blogu

Kategórie