Založ si blog

„Zdiera“ štát pracujúcich? Zúfalý omyl pravice Saskárov vyšiel na povrch

Štát, to sme my. Štátny rozpočet SR zbierajú občania zo svojich daní, poplatkov a z daní a odvodov, čo im dávajú súkromní podnikatelia a cudzí investori (ak vôbec niečo „dávajú“). A z rozpočtu sa potom platí verejná potreba zdravotníctva, školstva, dopravnej a inej infraštruktúry fungovania slovenskej spoločnosti. Stále je to málo, ak je po 29 rokoch zdravotníctvo, školstvo a sociálna starostlivosť v takom úpadku, aký zažívame.

Udierať by teda bolo načim na vyrovnanie mzdovej úrovne v SR na úroveň toho „jadra“ kde vraj už sme podľa makronkov. Ale nik neudiera. Dokonca aj Smer SD, SNS a Most-híd iba „skrášľuje“ situáciu zvyšovaním minimálnej mzdy, pričom hned o 30 km za slovenskými hranicami nie je podiel rozdelenia hospodárskeho produktu medzi vlastníkmi a zamestnancami  menší ako 60 percent. U nás aj Sulík pripustil, že je to „až“ 38 percent“. Človek a hlavne budúci volič by očakával, že Sulík i jeho zdravotnícka expertka zaútočia razantnou paľbou argumentov na cudzích investorov na Slovensku a  na slovenských súkromných zamestnávateľov s tým, že nech „nezdierajú“ slovenských pracujúcich a nech im dorovnajú mzdy dnes, 14 rokov po vstupe do EÚ a 10 rokov od vstupu do Eurozóny a prijatia Eura ako meny  – na úroveň tých krajín Európskej Únie. Napríklad Jaguar Landrover je totálnym fiaskom.Hlásilo sa tam 11.000 pracovníkov, ale oni ponúkli mzdy pod 900 Eur mesačne, čím sa stalo, že „majú nedostatok pracovníkov a chcú ich dovážať“…nik, ani SULÍK a Saska ich neobviní, že zdierajú zamestnancov.  Lebo ak Sulík a jeho zdravotnícka hviezda z parlamentu chcú argumenty, nech sa pozrú na ponúkané platy fy Jaguar Landrover v Rakúsku – minimálne 1.400 Eur/mes a niekde i 1.800 Eur mesačne, čiže o celú tisícku Eur viac – po prekročení hranice do 100 km od SR.

Takto sa odhaľuje zúfalý omyl pravice, teda i Sulíka, Cigánkovej a ostatných SaSkárov, ktorí si naivne myslia, že občanov zdiera štát  a počítajú umelé konštrukcie ako to ten „štát“ robí…pre mňa sa od dnes odhalilo toto jedno:

Márne sa tu kričí, že už nie je ľavica a pravica.

Sulík, Cigánková a ostatní SaSkári sú tak veriaci pravičiari, akých už vo svete veľa nieto. Pravicoví voliči, voľte si ich…ale už sem nepleťte „občianske“ postoje a akože „neideologické“ argumenty. SaSkárska argumentácia je čisto pravicová: pretože nenapadli zahraničných investorov ani národniarsky, že zdierajú zamestnancov, nenapadli ani súkromných zamestnávateľov, že zdierajú svoj personál v obchodných reťazcoch, v hoteloch, v prevádzkach, ale NAPADLI štát…len ten štát predsa „neberie“ zamestnancom skutočné peniaze do súkromných zdravotných poisťovní, ktorí si robia zisky z povinných odvodov, „neberie“ zamestnancom skutočné peniaze z dôchodkových odvodov do súkromných dôchodkových akciových spoločností a.s. – štát prerozdeľuje odvody do zdravotných, sociálnych a školských systémov a jeho najväčšia chyba už 29 rokov je, že sa zbavil vlastných podnikov.

Čo chcete od SaSky? Postoj, ktorým by zabezpečila zrušenie zákonného odvádzania zdravotných a dôchodkových odvodov do súkromných podnikateľských subjektov? Nebuďme naivní…

Spolok národohospodárov Slovenska

Peter Zajac-Vanka, predseda OZ

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 372394x
Priemerná čítanosť článkov: 4965x

Autor blogu

Kategórie