Založ si blog

Politici predsa nie sú dostihové kone!

A voľby do Národnej Rady Slovenskej Republiky nie sú biznisom stávkových kancelárií, ktoré ponúkajú vkladateľom tie najvyššie výhry…alebo že by ANO? Lebo na Slovensku je to už raz a teraz tak: NAPRIEK dlhodobej práci a dlhoročnému vplyvu či renomé osobností slovenského života sa pár mesiacov pred voľbami rozpúta „dostihová horúčka“ a stávkovanie na toho „koňa“, ktorý vyhrá voľby. Ten „kôň“ nemusí byť známy, ba pred rokom by ho asi nikto nepoznal…ale reklama a politický marketing už „dobre urobia svoj džob“ a favorita v prieskumoch „pretlačia“  veľmi vysoko….až tak vysoko, že už prakticky nemá súpera, lebo národ už o nikom inom nehovorí a nikoho iného „nepozná“…A PRETO HO VOLÍ!  Aby to ale bolo zaujímavejšie, lebo masmédiá sa musia predávať každý deň, urobí sa nejaká dramatická zápletka a tipujúci zrazu presne nevedia, kto zvíťazí…pár dní „pred cieľom“, teda pred voľbami, je už zas „vsjo jásno“ a víťaz sa v noci pri vyhlásení výsledkov tvári, že „je zaskočený, nevedel, nie je pripravený…“ a hlavne ďakuje… voličom? …hm, to si myslíte vy…on ďakuje tomu perfektne zohratému teamu marketingových mágov, ktorí ho posunuli na víťaza….a ktorým niekto vysoko zaplatil….

 

 Nie, nemusíte tento blog mazať, redakcia… to čo sa tu spomína, to je predsa dávno známy a sfilmovaný príbeh o  voľbách za ruského prezidenta, pod názvom SPINNING BORIS (Voľte Borisa!), rok 2003, režisér Roger Spottiswoode, o tom, ako si zúfalí „demokrati“ zaplatili americký volebný team a ten marketingovými postupmi a presne cielenou reklamou vyskúmanou cez prieskumné testy občanov tvoriacich vzorku obyvateľstva ako „focus group“ presne definoval, čo má Boris povedať, ako sa má tváriť, čo si má obliecť… a tak vyhral voľby v Ruskej federácii…film je nakrútený na základe skutočností, ktoré vyšli na povrch, ale nikto nikdy v Rusku neobvinil Spojené Štáty z toho, že by zasahovali do tak dôležitých volieb… a podobnosť so slovenským príbehom prezidenta SR  z roku 2019 je čisto náhodná….

Lenže Slovensko sa už poučilo

Ak vieme, ako to môže vyzerať, zabráňme tomu. Urobme niečo preto, aby sa v decembri, januári a februári tu v slovenskej masmediálnej kampani a v politike neodohralo niečo, čo dehonestuje demokraciu a slobodný výber občana v parlamentných voľbách  aj pred históriou…

Takže nedovoľme urobiť z volieb koňské derby a nedovoľme z politických diskusií urobiť dráhu pre dostihové kone….

Ten zákon, nech ho podali akékoľvek parlamentné strany a podporili akíkoľvek poslanci v NR SR – je to múdry zákon!

A JE TO KÓŠER ZÁKON, PANI PREZIDENTKA:

Ruky od neho preč!

Ak by bol ten zákon o 50-dňovej lehote embarga na výskumy preferencií pred voľbami zrušený alebo spochybnený  …potom môžeme otvorene hovoriť o tom, že na Slovensku už žiadna demokracia neexistuje.

A potom si zvoľme do NR SR povedzme ozaj dostihového koňa – tak to urobil tuším cisár NERO pri upadajúcej Rímskej Ríši..

UUUPS.

No a vypisovať anonymne hlúposti typu „mirius“ ktoré navyše smrdia sprostou demagógiou tiež je tak na vstupenku do blázinca, že „Mirius“ – tu nejde o počet dní  akými sa meria „demokracia“, tu ide o princíp ako v prípade Borisa, Zuzany a iných – a za poslancov NR SR sa na Vás urážam: oni vážne nie sú dostihové kone. Majú mať program a nie preferencie na chrbte…

 

Dobrý deň,
podľa pravidiel blogu nie je v texte povolené reagovať na debatérov. Reakcie môžete zverejniť priamo v debate, prostredníctvom debatného konta.
Prosíme o vymazanie odstavca týkajúceho sa debatéra.
ďakujeme
s pozdravom,
admin
A ja som si myslel, že nie je dovolené VIEST DIALOG S PREZIDENTKOU, tož to ma mrzí…úsmev…no mažte to už!

(pozn.Aj tak ešte stále parlament iba reaguje na už zažité skúsenosti, bolo by dobré mať parlament, ktorý bude predvídať a tvoriť zákony predchádzajúce zlým udalostiam a zabraňujúce zvhrnutiu sa udalostí a vecí…)

ale to je iba súkromný názor

predsedu Spolku národohospodárov Slovenska

(súhlasiť nemusíte)

 

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371676x
Priemerná čítanosť článkov: 4956x

Autor blogu

Kategórie