Založ si blog

Najzbytočnejší „orgán“ Európy v júli 2020: Európska komisia a Európska Rada

NEDOHODLI SA. A ani sa nedohodnú. Lebo im to všetko pripravili neschopní úradníci z Bruselu a EÚ a  pritom len predsedovia vlád ešte stále národdných štátov sami najlepšie vedia, čo potrebujú pri likvidácii škôd z pandémie koronavírusu a z rastúcej ekonomickej globálnej krízy.

Vlastne mi stačí „opajcovať“ články tu z Pravdy a nežiadam za to ani titul magistra z univerzity: Prameň v podobe linku pre istotu uvádzam:

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/557678-stvorka-blokuje-europsku-uniu-nie-visegradska/

„Musíme šetriť. To je odpoveď Holandska, Rakúska, Švédska a Dánska na koronakrízu. „Chceme prejaviť solidaritu, ale zastupujeme záujmy rakúskych daňových poplatníkov. Nechceme skončiť ako dlhodobá dlhová únia,“ uviedol na sociálnej sieti Twitter rakúsky premiér Sebastian Kurz. Odmietol, aby v pláne obnovy Európskej únie vo výška 750 miliárd eur bolo až 500 miliárd grantov.“

„…prvý deň mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli, ktorého cieľom je nájsť kompromisnú dohodu hláv vlád a štátov únie o sedemročnom rozpočte a o pláne obnovy po koronakríze, skončil neúspechom.

Slovensko na schôdzke zastupuje premiér Igor Matovič.“

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/557610-v-bruseli-sa-bojuje-aj-o-miliardy-pre-slovensko/

„Piatkový prvý deň rokovania prezidentov a premiérov krajín Európskej únie o fonde obnovy a budúcom sedemročnom rozpočte spoločenstiev sa skončil bez dohody.

Lídrom sa nepodarilo prekonať rozpory v kľúčových otázkach objemu a rozdeľovania peňazí z fondu. Nezhodli sa ani na tom, ako kontrolovať, či krajina čerpajúca peniaze robí požadované reformy“.

NO A ČO DODAŤ?

Výmysel bruselskej byrokracie ktorá má v čele nevolených predstaviteľov (nevolia ich ľudia z členských krajín, ale zvolení volení „zastupcovia ľudu“, ktorým tí istí platia dosť vysoké platy a uhrádzajú náklady na pobyt)… takže ten výmysel o FONDE OBNOVY EURÓPY je strašná, ale stáááášššnááá blbosť. Európa nevlastní výrobné prostriedky a nemá ani kolektívne majetky….

Prečo je to blbosť?

Lebo Európa nevlastní výrobné prostriedky a nemá ani kolektívne majetky!

Európske členské krajiny majú svoje banky, svoje ročné rozpočty, a existuje celý komerčný systém pre požičiavanie si finanacií na svoj rozvoj. Dokonca národné štáty predávajú svoje dlhopisy na finančných trhoch a nepotrebujú k tomu bruselského úradníka…my na to máme štátnu Agentúru pre riadenie dlhov a likvidity (ARDAL) – A ozaj – teraz je aspoň predstaviteľ Ardal v tej Matovičovej suite? A prečo nie?

Brigita Schmognerová tu na Pravde v článku uviedla, že celé to pripomína skôr záchranu euromeny…aj s tým kolektívnym (sic!) ručením za cudzie výdaje, ktoré sa budú platiť z pôžičky EÚ 750 miliárd, teda 750 tisíc miliónov Eur.

ale liberál R.Sulík,ktorý „položil“ vládu Radičovej pri oveľa menšom ručení Eurovalu za Grécko dnes čuší, joj a ako čuší…

Ak má byť budúci sedemročný plán Eurofondov úspešný, tak či tak musí mať podobu odsúhlasovaných projektov z výziev a tu sa idú handrkovať o to, kto koľko a ako to budú kontrolovať. Zas budem krivdiť komunistom ak napíšem, že takých „pionierov“ a agitátorov akí sú teraz okolo „pomoci z Bruselu“ nemali ani u nás v päťdesiatych rokoch…

Ďalej, s výnimkou Nemecka všade v národných štátoch vlastnia výrobné prostriedky po šialenej vlne liberalizácie vlastníctva a deregulácie riadenia ekonomiky štátom nadnárodné teda globálne korporácie, takže je úplne zbytočné zachraňovať prevádzky korporácií, ak tie samé nezainvestujú: … a ak ale zainvestujú, tak majú prístup ku finančným trhom a k investíciám lepší ako vlády národných štátov a ako samotná Európska Komisia…

LEBO EŠTE NAPADÁ PRINCIPIÁLNA OTÁZKA: 

A odkiaľ vlastne Európska Komisia vezme tých  750 miliárd EUR (teda 750 tisíc miliónov) ak ich sama nemá a prečo za to chce od štátov, ktoré si sami vedia pomôcť – kolektívne ručenie?! A opäť krivdím komunistom, že štáty v Rade vzájomnej hospodárskej pomoci (RVHP) nikdy neručili spoločne za záväzky RVHP!!!!

Dodatok: Vedie sa teda obrovská politická manipulácia na všetkých občanov EÚ i na vládnych predstaviteľov, aby sme spoločne prevzali jarmo dlžôb, ktoré budú robiť EUROBYROKRATI z Bruselu.

Spolok národohospodárov Slovenska OZ

(trolíci, tak TERAZ si zgustníte)

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371434x
Priemerná čítanosť článkov: 4952x

Autor blogu

Kategórie