Založ si blog

Stratilo to význam: Tak to skončite, poslanci

Parlament NR SR bol už dlho často zosmiešňovaný samotnými poslancami v našej histórii. Nič nového, veď sú nepostihnuteľní …nedotknuteľní…ale ak by sme si zobrali poučenie z tej západnej histórie, začal by som sa báť: Oliver Cromwell, veľmi vážený anglický politik 17.storočia, už v histórii raz neplodný cirkus v parlamente vytrestal:

Na pozadí týchto cirkusov a divadiel platených zo štátneho rozpočtu (celý je vo výške 17,5 miliardy Eur na rok 2020 a „tečú“ z neho teraz peniaze na úradne schválenú predvolebnú kampaň súčasných parlamentných politických strán 7 dní pred voľbami do NR SR!) – tak na pozadí týchto kortešačiek sa nedozvieme, ako si vlastne stojíme odteraz do budúcna v hospodárstve Slovenska.

Už tretí deň sa ani Europarlament nevie zjednotiť a dohodnúť na sedemročnom pláne svojho rozpočtu po odchode Británie a včera tam chvalabohu Slovensko bolo zastúpené Ing.Andrejom Babišom, českým premiérom, ktorý odmietol navrhovaný rozpočet kvôli diskriminácii krajín ako ČR, SR, vôbec menšie krajiny, a zastupoval tam chýbajúceho slovenského úradujúceho premiéra. Stačí to na ukážku, aké dôležitejšie udalosti Slovensku teraz unikajú?

ZA EXPORT NEDOSTÁVAME NIČ DO ŠTÁTNEHO ROZPOČTU!

Uniká nám, že za export slovenskej výroby za 67 miliárd Eur nedostávame do štátneho rozpočtu NIČ, minimum ide cez optimalizované dane, asi  21,5 milióna. MÁLO!

Už to mám overené, pretož Ministerstvo zahr.vecí SR „sa pochválilo“, že za rok 2019 „urobilo“ Slovensko v exporte až 67 miliárd Eur. Vraj „sme exportovali“ v takej hodnote. Tak ako je potom možné, že v roku 2019 kapitola A3 štátneho rozpočtu pod názvom „Dane z medzinárodného obchodu a transakcií“vykazuje iba sumu 21 miliónov 517 tisíc Eur, teda mizivé percento zo 67 miliárd vraj „slovenského exportu“? A to sú ešte len dane, lebo štát Slovenská republika neexportuje NIČ, nemá vlastné tovary a podniky a tak z tržieb v zahraničnom obchode dostáva do štátneho rozpočtu: NULU!

Ak by boli tie evidenčné čísla exportu SR (prevažne automobily, strojárske komodity, výroba vo vlastníctve zahraničných investorov,atď)  podložené skutočnými financiami do štátneho rozpočtu, náš rozpočet by sa „zdvihol“ v príjmoch i výdajoch štvornásobne a odrazu by neboli žiadne problémy s financovaním zdravotníctva, školstva, infraštruktúr, voda i enrgie by mohli mať symbolické ceny.

ALE PARLAMENTNÝ CIRKUS SI PLATÍME

Ako to politické strany vôbec vyúčtujú do nákladov na volebnú propagáciu?

Ale nie je tomu tak – a toto pozadie je zakryté divadelným ba až cirkusovým predstavením predvolebnej kortešačky 11 až 7 dní pred voľbami. Iba Ľudová strana Naše Slovensko dala podnet Generálnej prokuratúre ako Oznámenie o skutočnostiach nasvedčujúcich  spáchanie trestného činu blokovaním činnosti NR SR 6 poslancami NR SR  http://www.naseslovensko.net/cinnost/danko-zlyhal-ls-nase-slovensko-kona/  …ostatní pokračujú v predvolebnej kortešačke ZADARMO – teda za výdavky hradené daňovými poplatníkmi celej SR.

A odrazu sa objavilo hodnotenie, s ktorým sa stotožní veľa súdnych voličov: „Bratislava 22. februára (Teraz.sk) – Nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého svojou tortovou obštrukciou podľa publicistu Juraja Hrabka sadli na lep predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi (SNS) a lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. „Smer-SD a SNS sa rozhodli naťahovať čas, vychutnať si to. Ak by im to nevyhovovalo, nechal by Andrej Danko ten druhý rečnícky pultík priniesť okamžite. Veď to nie je žiadna novinka, urobil to už Dankov predchodca Pavol Paška, keď za rečníckym pultom ostal stáť Alojz Hlina,“ povedal Hrabko v TABLET.TV“.

Takže sme ich „prekukli“ – robia si za peniaze štátneho rozpočtu predvolebnú kortešačku – a to už oba proti sebe stojace politické tábory.

 

POUČME SA Z HISTÓRIE: Odídte!

 

No tak už odíďte! Poučme sa z histórie:

„Keď sa početne obmedzený parlament (tzv. kusý, angl. „rump“) utápal v neplodných diskusiách, ktoré napokon Cromwella rozhnevali natoľko, že 20. apríla 1653 vtrhol s jednotkou mušketierov do parlamentu a po plamennom prejave ho nechal rozpustiť. Cromwellove ostré slová sa dosť často citujú v odbornej i v laickej tlači, pretože na adresu poslancov použil veľmi ostré výrazy.“ toto je doložené prameňom od Mgr.Patrika Kunca, PhD, zverejnené v https://historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/oliver-cromwell-a-anglicky-experiment-s-republikou

 

ODKAZ OLIVERA CROMWELLA CEZ HISTÓRIU DO SÚČASNOSTI

 Pre zaujímavosť uvádzam preklad záveru  prejavu Lorda Kancelára Olivera Cromwella z 20.4.1653 a posúďte, nakoľko sa hodí pre súčasnú situáciu cirkusu v našom parlamente:

 

„Je najvyšší čas ukončiť Vaše zasadnutie, ktoré ste zneuctili Vaším pohŕdaním všetkými cnosťami a znesvätili praktizovaním všetkého zla; ste banda ničomníkov a nepriatelia akejkoľvek blahodarnej vlády; ste horda žoldnierskych lotrov, za misku kaše by ste predali Vašu krajinu podobne ako Ezau, zradili by ste Boha za pár drobných ako Judáš. Je medzi Vami nejaká obyčajná cnosť? Je nejaká hanebnosť, ktorú by ste nespáchali? Nie ste viac veriaci ako môj kôň; zlato je vaším Bohom. Kto z vás nezapredal svoje svedomie za úplatok? Je medzi vami vôbec niekto, kto má aspoň nepatrný záujem o blaho Commonwealthu? Vy špinavé prostitútky, či ste Vašimi nemorálnymi princípmi a ohavnými praktikami neznesvätili toto sväté miesto a nepremenili ste chrám Pána na hniezdo zlodejov? Ste hnusne odporní celému národu, ktorým ste tu boli vyslaní, aby ste riešili jeho sťažnosti! Takže si zbaľte svoje saky-paky a zavrite za sebou dvere. V mene božom choďte!“

No tak, skončite to, prekukli sme vás.

Dôležitý pre nás bude už až nový zákonodarný zbor Slovenskej republiky, ktorý musí postaviť konštituovanú vládu pred ťažké rozhodnutie: buď sa u budeme hrať ako doteraz na úspory a limitovanie výdavkov, alebo pochopíme, že sme legálne ako kolónia ročne pripravovaní o ťažké miliardy Eur, ktoré tu vyrobíme, ale nič z nich nemáme a ZASIAHNEME.

Ten parlamentný predvolebný cirkus dokázal, kto to myslí vážne s voľbami a hospodárskym programom pre Slovensko. Je to na vás, spoluobčania. Nebudem sa zatajovať, že v rámci 15 Programových priorít a Desatora Ľudovej strany Naše Slovensko máme zázemie a praktický postup hneď. Najmä zmeniť tú hospodársku politiku, ktorá dovoľuje dnes exportovať zo Slovenska hodnotu 67 000 000 000 Eur, tj. 67 tisíc miliónov Eur a dostať za to sotva 21 miliónov 517 tisíc Eur, tj. sova 0,03% hodnoty exportu.

Ing.Peter Zajac-Vanka, predseda OZ Spolok národohospodárov Slovenska ( niekto mal pocit, že sa skrývam, tož kliknite si aj na webstránku)

 

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371466x
Priemerná čítanosť článkov: 4953x

Autor blogu

Kategórie