Založ si blog

Málo! ! !

Predvolebná kortešačka za peniaze daňových poplatníkov v parlamente odsúhlasila 13.dôchodok. A som zvedavý, ako si strany zúčtujú túto predvolebnú agitáciu dôchodcov. Viem, ide o 1 milión tristotisíc voličov. A je to sociálno-diskriminačné opatrenie voči ostatným voličom, akokoľvek ľúbivo to vyzerá. Lebo 13.dôchodok – to mal byť „vedľajší“ vyrokovaný produkt pri odmietnutí Instambulského dohovoru.

VRAJ 460 Eur!

by mali dostať dôchodcovia v 13.dôchodku. TOMU VER!

Lebo je to akési „sploštené“ a nespravodlivé: 

Minimálny dôchodok po 30 odpracovaných rokoch je 334,30 Eur   a po odpracovaní 50 rokov je to 441,50 Eur.

To už nebude 13.dôchodok – pozor: STAROBNÝ! nie invalidný…vyplácaný individuálne v akej výške, v akej má nárok na dôchodok každý dôchodca 12 krát do roka? 

Isteže, prilepším si osobne, dokonca podľa deklarovanej sumy o viac ako mám mesačný dôchodok.

Ale voliť preto Smer či SNS NEBUDEM!

Lebo je to MÁLO

Ako to?

V decembri 2018 si pre 2019 odhlasovali poslanci mesačné platy o 1.500 až 2.500 vyššie oproti roku 2018. Ale dôchodcom odhlasovali zvýšenie dôchodkov o od 9 po 11 Eur mesačne. Očividná nespravodlivosť.

A potom.

Už to tu bolo argumentované, prečo je to málo:

Bloger Ďurčo mi pripomenul, že iba na čiernej ekonomike uniká zo Slovenska asi deväť miliárd Eur ročne. 

A nik s tým nič nerobí. Máme tohtoročný príjem do štátneho rozpočtu asi 17,5 miliárd Eur, čo by bola + 9 miliárd nezanedbateľná suma. Aj ná dôchodky.

Už tu bol argument:

Uniká nám, že za export slovenskej výroby za 67 miliárd Eur nedostávame do štátneho rozpočtu NIČ, minimum ide cez optimalizované dane, asi  21,5 milióna. …MÁLO!

Už to mám overené, pretož Ministerstvo zahr.vecí SR „sa pochválilo“, že za rok 2019 „urobilo“ Slovensko v exporte až 67 miliárd Eur. Vraj „sme exportovali“ v takej hodnote.

Tak ako je potom možné, že v roku 2019 kapitola A3 štátneho rozpočtu pod názvom „Dane z medzinárodného obchodu a transakcií“vykazuje iba sumu 21 miliónov 517 tisíc Eur, teda mizivé percento zo 67 miliárd vraj „slovenského exportu“? A to sú ešte len dane, lebo štát Slovenská republika neexportuje NIČ, nemá vlastné tovary a podniky a tak z tržieb v zahraničnom obchode dostáva do štátneho rozpočtu: NULU!

Ak by boli tie evidenčné čísla exportu SR (prevažne automobily, strojárske komodity, výroba vo vlastníctve zahraničných investorov,atď)  podložené skutočnými financiami do štátneho rozpočtu, náš rozpočet by sa „zdvihol“ v príjmoch i výdajoch štvornásobne a odrazu by neboli žiadne problémy s financovaním zdravotníctva, školstva, infraštruktúr, voda i energie by mohli mať symbolické ceny.

Takže sa poriadne, my dôchocovia, rozhliadnime. KOHO VOLIŤ.

Či voliť toho, ktorý bol ostatné roky pri moci a iba teraz a na poslednú chvíľu, keď padajú volebné preferencie, si spomenul na dôchodcov a tak ako v Kalinčiakovej Reštavrácii si spravil zo zákonodárneho zboru „kortešačku“? Alebo tých, čo sú kategoricky proti 13. dôchodku i proti odmietnutiu Istambulského dohodovu a chcú si moc v štáte uzurpovať? Alebo tých, čo boli a hlasovali za 13.dôchodok ako za vždy dobrý krôčik k zlepšeniu života dôchodcov, ale ktorí majú v národohospodárskom programe práve tie PRIORITY, pomocou ktorých dostanú do štátneho rozpočtu veľký objem financií tečúci dnes preč za vyrobenú exportnú produkciu i peniaze z čiernej ekonomiky a stopnú daňové raje?

Pri tej perspektíve prílevu financií ak bude Ľudová strana Naše Slovensko rozhodovať o finančných tokoch, je ten trinásty dôchodok pre dôchodcov smiešne MÁLO!

 

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371832x
Priemerná čítanosť článkov: 4958x

Autor blogu

Kategórie