Založ si blog

Dva štátne rozpočty navyše Maroša Šefčoviča je cesta do otroctva

Štátny rozpočet 2020 je v príjmoch plánovaný na 15,5 miliardy Eur a vo výdajoch na 17,6 miliardy Eur. „Dva štátne rozpočty navyše“ to by bolo v príjmoch 46,5 miliardy Eur: A KTO NÁM TO DÁ?!

Doteraz som si aspoň v medzinárodnej sfére poslanca Šefčoviča v EU vážil. Ako ekonóm sa ale pýtam: Čo to pre Boha živého TREPE?!. Uvedomuje si vôbec dosah svojich vyhlásení pre obyčajného človeka (nie Obyčajných ľudí a n.o.), ktorý žije už roky v príjmvom pásme 5 tisíc alebo možno aj sedem tisíc Eur a to v ročnom príjme? Viete ako sa hovorí medzi rodičmi: Ak Ty rozblázniš decko, čo si myslíš,  že kto ho utíši? Ak dovolíš psovi pečené holuby, pokaziš mu charakter. Ak trepe špičkový vraj slovenský reprezentant  politiky blbosti, bude on znášať aj sociálne nepokoje ktoré nastanú, ak sa jeho bombastické reči nesplnia? Ide o reakciu na tentio prameň tu v Pravde:

Ide o pravdu s Marošom Šefčovičom: Slovensko môže mať dva štátne rozpočty navyše

Už sa mi ani nežiada písať viac. Po výrokoch ministra vlády Krajniaka že to nie vláda, ale podnikatelia sa postarajú o zamestnanie Slovákov, po výroku ministra vlády Naďa že Rusi sem posielajú krásne agentky ktoré majú za úlohu stykovať sa s dôležitými…po absolútne nepochopenom ponaučení z rozprávky O troch grošoch v medzigeneračnej solidarite že „syn/dcéra“ bude platiť priamo dve percentá z príjmu svojim rodičom na účet prichádza už ale absolútny vrchol diletantizmu až nihilizmu vraj špičkových politikov Slovenska:Slovensko môže mať dva štátne rozpočty NAVYŠE! ( teda v prijme 46,5 miliardy Eur!)

Po prvé: KTO NÁM TO DÁ?

Po druhé: Za akých podmienok? Ak to bude GRANTOVÁ SCHÉMA, kto určí účel a výstup grantu? Kto ho použije?

Po tretie: Ak to bude úver, pôžička, KTO TO BUDE SPLÁCAŤ? zas: štátny rozpočet od 2021?

Po štvrté: To už bude navyše tých 8 miliárd Eur ktoré blahosklonne EÚ uvažuje „dať SR“?

Po piate: A komu to vláda pridelí, ak to aj bude? Azda nie cudzím investorom aby „neprepúšťali“? A že by sa stal „zázrak“ a štát by investoval spolu so slovenskými firmami s daňovým domicilom tu v SR do originál slovenskej výroby napr. v poľnohospodárstve a potrevinárstve?

Po šieste: A čo urobíme s tým DLHOM 50,5 miliardy Eur, na ktoré je Slovensko vďaka vládam zadĺžené k 6.máju 2020? (a možno sme už nabrali aj ďalšie dlhy)

A ZÁVEROM PO SIEDME: TO SME SI NIEKDE ODHLASOVALI A ZVOLILI VLÁDU SR V TOM PROGRAME, ŽE ZADĹŽI KAŽDÉ 2-ROČNÉ BÁBO I KAŽDÚ 90-ROČNÚ BABIČKU NA TRIDSAŤ ROKOV DOPREDU?!

Použil som výkriky o báboch a babičkách z apelu dnes premiéra Matoviča v apríli 2019 pred prázdnou sálou NR SR o navýšení platov poslancov NR SR.

Prosím zodpovedných o odpoveď na tých 6 otázok.

Tú siedmu otázku si musí každý zodpovedať sám a vo svojom svedomí a podľa toho sa zariadiť.

Spolok národohospodárov Slovenska keď už nič iné tak neodporúča uvažovať o ďalšom zadlžovaní Slovenska ani pod heslom koronakrízy. Ešte sme totiž nesplatili spoločný dlh 450 miliárd USD dodaných v 1991 od MMF na „reštrukturalizáciu čs.ekonomiky“ (ktorá sa potom o 12 mesiacov rozpadla, ale dlh zostal)… dodnes sme si jednu tretinu tohto dlhu odniesli a nesieme bez toho že by sa niečo „zreštrukturalizovalo“…

Slovensko zmizlo z hospodárskej mapy globálneho sveta, október 2021

01.10.2021

Začala sa Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji. Od dnes 1.októbra 2021. Dobre si treba pre históriu Slovenska tento dátum zapamätať: Pretože dnešným dňom oficiálne SLOVENSKO ZMIZLO Z HOSPODÁRSKEJ MAPY SVETA. Neveríte? Nuž hľadajte expozíciu Slovenska v Dubaji, v reprezentatívnom výbere svetových hospodárskych veľmocí a aspoň krajín, ktoré majú čo ponúknuť. Nenájdete. [...]

Koniec dôvery na Slovensku

17.09.2021

Dôvera je vec veľmi krehká nádoba a na Slovensku sa táto krehká vec práve „rozbila“. Slovo dôvera vyzerá tak milo, materinsky, ako niečo, proti čomu nemôže nikto nič namietať, čo pôsobí úplne hebkým a teplým dojmom. V praxi je však dôvera ťažká a komplikovaná záležitosť. napísal autor manažérskych štúdií Stephen Covey Naši volení predstavitelia [...]

Peter Zajac-Vanka: Bolo Slovensko zachránené?

02.11.2020

Celoplošné testovanie na prítomnosť koronavírusu v populácii Slovenskej republiky prebehlo. Ukazuje sa, že tak zhruba jedno percento populácie bolo testované pozitívne. Nemusia onemocnieť na koronavírus, iba ho mali v nose, v tele. Nemusí sa prejaviť. Otázkou však je, čo sa týmto celoplošným „prieskumom“, ktorý bol veľmi nákladný a predstavuje vlastne taký vzor [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:34

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 75
Celková čítanosť: 371829x
Priemerná čítanosť článkov: 4958x

Autor blogu

Kategórie